پایش یادگیری کودک و نوجوان

پایش یادگیری کودک و نوجوان

نوشته شده توسط :

خانم فاطمه خوشپور – کارشناس ارشد روانشناسی ( مشاور کودک و نوجوان )

با توجه به اینکه در سالهای اخیر ما بیشتر به بررسی در رابطه پایش رشد کودک پرداختیم در اینجا عرض میکنم که حال نیاز است به بررسی پایش یادگیری کودکان نیز مبادرت بورزیم.

از آنجا که در دو سال اول زندگی ، کودک شروع به کشف و جستجو پیرامون خود می کند به همین دلیل مراقبت و در عین حال در جاهای امن آزاد گذاشتن کودک برای یادگیری از پیرامون خود از اهمیت ویژه ای برخوردار است . پیشنهاد روانشناسان کودک برای این سنین چنین است که محیط منزل عاری از هرگونه وسایل آسیب زا برای کودک باشد تا بدون نگرانی به جمع آوری تجربیات خود مشغول شود .

نگاه به رشد کودک، تجربه لذت بخشی است که ابتدا با غلتیدن و سپس با استفاده از دستها، خزیدن و راه رفتن خواهد بود. پس از اینها حرف زدن را می آموزد .

در شش ماهه نخست، کودک به بودن والدین در کنار خود نیاز دارد، زمانی که کودک بیدار می شود با او حرف بزنید و با وسایلی که صدادار هستند مثل زنگوله، توجه اش را جلب کنید. گاهی وسایل سبکی را در دستانش بگذارید تا به آن نگاه کند.

در شش ماهگی انتظار داریم که کودک برای گرفتن اشیایی که برایش جالب است دستش را دراز کند و همه چیز را به دهان می برد، با آواهای تک هجایی آواز میخواند به صداهای آشنا واکنش نشان می دهد.

هنگامی که با او بازی میکنید قهقهه میزند و جیغ های شاد میکشد. چنانچه مادرش در دید راس او نباشد مضطرب می شود و هنگامی که اسباب بازی از جلوی چشمش دور شود آن را فراموش می کند.

البته در نظر داشته باشیم که همه کودکان با سرعت یکسان تکامل نمی یابند و یادگیری مهارت های حرکتی مانند یک نردبان است که باید پله پله انجام شود و هر مرحله پایه ای برای مرحله بعدی است.

سنین بعدی در ادامه خواهد آمد…

نوشته شده توسط :

خانم فاطمه خوشپور – کارشناس ارشد روانشناسی ( مشاور کودک و نوجوان )خوشپور

جهت اطلاع و رزرو وقت مشاوره حضوری بر روی گزینه تماس با ما کلیک کنید

جهت اطلاع و ثبت نام کارگاه های آموزشی – درمانی  ثبت نام نمایید


شماره های تماس با صدای زندگی

نیاز به مشاوره دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

۲ دیدگاه

  1. سلام
    کلاساهای مادر و کودک تون خیلی برام مفید بود .
    لطفا دوره پیشرفته کلاس را هم برگزار کنید .