نوشته شده توسط :
دکتر یعقوب اسماعیلی – پریسا وحیدی
آموزش مهارتهای اجتماعی برای رسیدن به دو نوع هدف لازم است :
۱/ اهداف خسیسه ای که برای شکل دهی ارتباط های خشنود کننده با دوستان ، آشنایان و برقرار کردن دوستی ها و گذراندن اوقات فراغت با دوستان .
۲/ اهداف ابزاری که ایجاد توانایی برای فعالیت های موفق در جامعه شامل خرید ، فروش و استفاده از بنیادهای اجتماعی و امکانات و مصاحبه های شغلی و کار .
بسیاری از افراد در جامعه در رسیدن به چنین اهدافی مشکل دارند که این مشکلات در این زمینه ها قرار می گیرد . تجربه مشکلات در خواستن کمک از دیگران یا اخذ اطلاعات ، رد تقاضاهای غیر منطقی از دوستان و همسایه ها ، ابراز احساس مثبت ، ابراز خشم و احساس نا خشنودی به شکل مناسب ؛ این مشکلات ممکن است باعث ایجاد الگوهای ناخواستنی و سرخوردگی شود که میتوان به نابسامانی های روانشناختی مانند دپرشن – الکلیسم – ترس اجتماعی – اضطراب مزمن و کناره گیری اجتماعی مزمن منجر شود تا اینکه رفتارهای جایگزین مثبتی در آنها شکل بگیرد . بعضی از آنها باعث می شود که به علت عدم مهارت های اجتماعی با نهادهای قانونی درگیر شده و در زندانها و یا در بیمارستانهای روانی بستری شوند و یا از درمانهای سرپایی استفاده کنند و حتی این نقصانهای اجتماعی می توانند شدید باشند و حتی باعث کاستی هایی در توانایی های اجتماعی شود . تعجب نکنید چنین مشکلاتی نتیجه ی اضطراب اجتماعی شدید و قابل توجه ، عزت نفس پایین و شاید افسردگی گردد که نتیجه ی آنها باعث می شود صلاحیت اجتماعی افراد پایین بیاید و آنها تحت یک سیکل معیوب سالهای متوالی در این سیکل معیوب قرار بگیرند که مشکل آنها را بیشتر می کند .
اگرچه بسیاری از افراد نیازمند آموختن مهارت های اجتماعی هستند اما بسیاری از این افراد از دریافت چنین آموزش هایی محروم هستند ، خیلی از افراد می خواهند بدانند که چطور یک فرد را ملاقات کنند و چطور با دیگران به روشهای مؤثر ارتباط برقرار کنند ، چگونه از دیگران کمک طلب کنند و چگونه در موقعیت های کاری و مصاحبه های شغلی موفق عمل کنند و یاد بگیرند در مواجهه با مشکلات و فشارهای محیطی که با آن مواجهه می شوند چگونه از حقوق خود دفاع کنند .
آموزش مهارتهای اجتماعی طبقه های مختلفی را شامل می شود مانند :
آموزش مهارتهای اجتماعی ، آموزش جرأت مندی ، آموزش مهارتهای مصاحبه ی کاری و آموزش صحبت در محافل عمومی .
ادامه مطلب را در مقاله بعدی تحت عنوان ” مهارت های اجتماعی (۲) ” مشاهده نمایید …
جهت آشنایی و شرکت در کارگاه های آموزشی مهارت های اجتماعی کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.