قرص لاموتریژین - [نحوه مصرف]

قرص لاموتریژین – [نحوه مصرف]

قرص لاموتریژین دارویی است که به تنهایی یا همراه سایر داروها برای درمان و کنترل تشنج و صرع مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین قرص لاموتریژین به ندرت برای کنترل تغییرات شدید در بیماری دو قطبی نیز ممکن است استفاده گردد. قرص لاموتریژین به گروهی از داروها به نام داروهای ضد تشنج و ضد صرع تعلق دارد. این داروها موجب حفظ سطح برخی مواد شیمیایی در مغز می گردند که موجب آرامش بخشی به آن می گردد.

 

موارد مصرف قرص لاموتریژین

  • تشنج
  • صرع (اپی لپسی)
  • اختلالات دو قطبی

 

نحوه مصرف قرص لاموتریژین

قبل از استفاده از این دارو شما بایستی تمامی اطلاعاتی را که برای آگاهی شما بر روی جعبه یا درون آن تهیه شده است را به دقت مطالعه نمایید. در صورتی که سوالی درباره چگونگی مصرف قرص خود دارید از پزشک خود بپرسید. این دارو را می توانید همراه یک لیوان کامل آب با معده خالی یا با غذا میل کنید.

دوز قرص لاموتریژین به میزان پاسخ شما به دارو، شدت مشکلتان، سن و همچنین سایر داروهایی که مصرف می نمایید وابسته می باشد. همچنین میزان عملکرد کبد و کلیه در تعیین دوز این دارو توسط پزشک نیز نقش دارد. برای کاهش عوارض این دارو ممکن است پزشکتان به شما توصیه نماید این دارو را ابتدا از دوزهای پایین شروع نمایید و میزان آن را به طور تدریجی افزایش دهید تا به میزان تجویز شده برسد. شما بایستی برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف قرص خود ساعتی را برای خوردن آن تعیین نمایید. از کاهش یا افزایش میزان داروی خود بدون مشورت با پزشک جدا خودداری نمایید. دوز این دارو در کودکان معمولا بر اساس وزن آن ها تعیین می شود.

قطع ناگهانی این دارو می تواند موجب تشدید حملات تشنجی در شما گردد. بنابراین قطع این دارو بایستی به تدریج و تحت نظارت پزشک شما صورت گیرد.

 

نکات مهم قرص لاموتریژین

همانطور که بیان شد خوشبختانه حساسیت دارویی شدید به قرص لاموتریژین نادر است اما در صورتی که شما سابقه حساسیت دارویی به این دارو یا داروهای مشابه دارید بایستی قبل از مصرف این دارو پزشک خود را مطلع نمایید.

در صورتی که شما از بیماری هایی نظیر نارسایی کلیه(سابقه دیالیز و غیره) و یا مشکلات خلقی نظیر افسردگی رنج می برید موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. در صورتی که این دارو موجب خواب آلودگی شما می گردد از رانندگی پرهیز نمایید و از وسایل نقلیه عمومی استفاده نمایید. همچنین به شما توصیه می شود مصرف الکل خود را تا حد امکان کاهش دهید.

سالمندان بیش از سار گروه های سنی به این دارو حساس می باشند. بنابراین توصیه می گردد این افراد با نظارت خاصی از داروی خود استفاده نمایند و در صورت هرگونه عارضه ای بلافاصله با پزشک آن ها تماس بگیرید و درباره مشکل خود با وی مشورت نمایید. این گروه های سنی بیش از سایرین مستعد عوارضی از قبیل تغییرات خلقی، تحریک پذیری، اضطراب، سرگیجه و خواب آلودگی هستند.

مصرف قرص لاموتریژین در دوران بارداری تنها زمانی مجاز است که مصرف آن اجتناب ناپذیر است. چراکه این دارو می تواند برای جنین عوارضی داشته باشد. با این وجود از آنجایی که قطع این دارو می تواند فرد را مستعد تشنج نماید و تشنج قطعا برای جنین و مادر خطرناک می باشد شما نبایستی این دارو را بدون اطلاع به پزشک خود قطع نمایید. بنابراین در صورتی که شما حین استفاده از این دارو باردار شده اید یا قصد بارداری دارید، موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و با وی درباره مصرف این دارو مشورت نمایید.

همچنین این دارو پس از مصرف می تواند از طریق شیر مادر به کودک منتقل گردد و برای نوزاد یا شیرخوار عوارضی به همراه داشته باشد بنابراین شما بایستی در صورت قصد شیردهی به فرزند خود با پزشک خود مشورت نمایید.

 

این مطلب را هم مشاهده کنید :   نوروفیدبک چیست ؟

 

نیاز به یک روانشناس خوب برای درمان اضطراب بدون دارو و عوارض جانبی آن دارید؟ همین حالا روانشناس خود را انتخاب و با ما تماس بگیرید.

مشاهده بهترین روانشناسان تهران

 

 

 


شماره های تماس با صدای زندگی

نیاز به مشاوره دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید