نوشته شده توسط :
خانم یوزباشی
فکر مثبت
روزانه افکار زیادی از ذهن ما میگذرد. این افکار هم مثبت هستند وهم منفی ،اما پژوهش ها اثبات کرده اند که ۹۰ درصد افکار ما منفی هستند.این مسئله به عوامل مختلفی بستگی دارد که من در زیر به ۲ مورد آن اشاره میکنم :
۱ – شیوه های تربیتی غلط : در این روش والدین در روش تربیتی خود در اکثر مواقع بجای تاکید روی نقاط مثبت کودکان بر روی نقاط ضعف آنان تمرکز کرده و دائما رفتار بد و اشتباه کودکان را به آنان گوشزد می کنند،این مسئله تاثیر بسزایی در چگونگی شکل گیری افکار کودکان در بزرگسال دارد.
۲-اضطراب : اضطراب عامل بسیار مهمی در منفی نگری افراد دارد در این مورد فرد یا به صورت ژنتیکی یا در اثر عوامل محیطی (فشارهای جامعه و محیط،شیوه های تربیتی غلط،اتفاقهای پیش بینی نشده) دچار اضطراب شده و حجم زیادی از مغزش را افکار منفی در بر میگیرد.این افراد وقت زیادی را صرف افکار منفی و پیش بینی های بد و ناگوار آینده میکنند و به ندرت اتفاقی را مثبت ارزیابی میکنند.
افراد منفی نگر افرادی هستند که چند خصوصیت بارز دارند:
۱-اضطراب
۲-خودکم بینی
۳ – نیاز به تایید دیگران
۴ – اعتماد به نفس و عزت نفس پایین
۵ – پیش بینی های منفی
۶ – عدم دوست داشتن خود
۷ – منزوی یا پرخاشگر شدن
۸ – فاجعه سازی ( تعبیر کردن یک رویداد به بدترین شکل )
۹ – ترس از اشتباه
۱۰ – قرار دادن دیگران در اولویت اول
۱۱ – ماندن در گذشته
۱۲ – انتظار از دیگران برای شاد کردن آنها
حال برای تغییر چه باید کرد؟
مثبت نگری کار سختی نیست اما برای کسی که سالهای متمادی عادت کرده است که هر اتفاقی را منفی ارزیابی کند شاید برای شروع کار دشواری به نظر برسد.اماباید باور داشت که با تکرار کردن و استمرار رفتار مناسب میتوان یک رفتار و فکر مثبت را جایگزین فکر و رفتار منفی کرد. اول باید به این نکته توجه کرد که تفکر غلط یک عادت ویک یادگیری غلط است،پس نتیجه می گیریم که هر عادت غلطی قابل تغییر است،فقط نیاز به زمان،پشتکار،صبر و تکرار داریم.
اینکه چه افکاری به ذهن ما برسد در اختیار ما نیست اما اینکه ما روی کدام فکر متمرکز شویم در اختیار ماست.پس باید افکارمان را انتخاب ،هدایت و کنترل کنیم نه اینکه افکار مارا کنترل کنند.بنابراین برای موفق بودن در این روش باید به صورت مداوم روی افکار خود،آگاهی داشته باشیم زیرا اگر آگاهی وجود نداشته باشد،افکار منفی دوباره مسلط شده و مسیر زندگی و رفتار ما را مشخص می کنند.در ابتداهر چه آگاهی بیشتر باشدب هتر است اما با گذشت زمان نیاز به این همه آگاهی و خود نگری نیست،زیرا یک عادت مثبت کم کم در حال شکل گیری است.
راه حل بعدی این است: باید در نظر گرفت هر اتفاقی که در زندگی ما بوجود می آید دارای دو بعد است یک روی آن مثبت و روی دیگ آن منفی است. ما اصولا عادت کرده ایم که روی بعد منفی متمرکز شویم و شاید هیچ وقت جنبه ی مثبت آن را در نظر نگیریم.اگر ما در هر رویداد دقت بیشتری کرده و بخش مثبت آن رویداد را پیدا کرده و روی آن متمرکز شویم دو نتیجه به ما خواهد داد؛اول اینکه اضطراب کمتری را تجربه می کنیم و دوم اینکه به علت داشتن فکر مثبت بهتر میتوان تصمیم گیری کرد و راهکارها و مناسب ترین راه را برای حل مشکل پیدا کرد.
روشهایی دیگری که میتوان برای مثبت اندیشی بکار برد از این قبیل هستند:رفتن به محیط های شاد،ارتباط با افراد مثبت نگر و پرانرژی، تاکید روی نکات مثبت خود،دوست داشتن خود و زندگی کردن در زمان حال .
جهت اطلاع و ثبت نام کلاس و کارگاه های آموزشی کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.